Robotla Gider Açma

Robotla gider açma çalışmaları günümüzde uygulanan, hızlı, kesin ve ucuz bir çalışmadır. Protesisat tarafından gider açma çalışmaları el değmeden özel cihazlarla yapılmaktadır. Bu sayede kısa sürede gider açma çalışması tamamlanırken, gider borusuna da hiçbir zarar verilmez.

Tıkalı Boru Nasıl Açılır?

Hepimizin başına en az bir kez gelen boru tıkanıklığında ilk aklımıza gelen soru: tıkalı gider borusu nasıl açılır? Bu sorunun cevabı aranırken, özellikle eldeki imkânlarla gider açma çalışması yapılmak istenir. Ancak eldeki imkânlarla tıkanıklık açma veya lavabo tıkanıklığı açma çalışmasının başarıya ulaşması içinde tıkalı boruda bazı faktörlerin bir arada olması gerekir.

Tıkanmış boruyu açmaya çalıştığınızda, borunun atıklar sebebiyle tıkanması gerekir ve bu tıkanıklığın borunun giriş kısmına yakın olması gerekir. Tıkalı boruda bu iki şart yoksa evde yapacağınız çalışmalar tamamen boşa gidecektir.

Bu iki şart bir aradaysa tıkanan gider borusu nasıl açılır?

Öncelikle en eski ama bilindik yöntemlerden biri olan pompayı deneyebilirsiniz. Kullanacağınız pompanın boyutu önemlidir. Lavabo tıkanıklığı açmak için kullanılan pompa ile tuvalet tıkanıklığı açmak için kullanılan pompa aynı değildir. Tuvalet açma için kullanılan pompa daha büyük olur ve tuvalet deliğini tamamen kapatabilmelidir. Tuvalet tıkanıklığı açma için kullanılan pompa klozet tıkanıklığı açma için de kullanılmaz. Çünkü klozetin yapısı tuvalette kullanılan pompanın işlevsiz kalmasına sebep olur.

Pompayı ayarladıktan sonra, tıkalı boruyu açmak için pompayı deliği kapatacak şekilde yerleştirmelisiniz. Ardından bir miktar su dökerek pompanın su altında kalmasını sağlamalısınız. Su dökmenizin sebebi, pompalama işlemi yapılırken hava almasını engellemektir.

Tıkalı boruyu açmak için, kullanacağınız bir diğer yöntem ise tel veya elbise askısı ile gider açma yöntemidir. Bu yöntemde, elbise askısının veya telin ucu kanca olacak şekilde kıvrılır. Kanca olan kısım gider borusundan içeri gönderilir. Tel veya elbise askısının kancası gider tıkanıklığına sebep olan cisme gelince kancaya takılır ve tel geri çekilerek gider tıkanmasına sebep olan cisim çıkarılmış olur. Bu yöntemi kullanırken telin, gider tıkanmasına sebep olan cismi daha derine itmemesine dikkat etmelisiniz.

Tıkanıklık açma çalışmalarında kullanılan bir diğer yöntem ise tıkalı boru açma kimyasalıdır. Protesisat, bu kimyasalın kullanımı tavsiye etmemektedir. Çünkü tıkalı boru açma kimyasalı hem size ciddi zarar verebilir hem de pimaş borularına zarar vermektedir.

Tıkalı boru açma kimyasalı, su ile reaksiyona girer ve ısı açığa çıkar. Bu ısı gider borusunu olumsuz yönde etkiler ve büzüşmesine sebep olur. Kimyasal sık kullanılırsa pimaş borusunu eriterek su kaçağına bile sebep olduğu görülmüştür. Bu nedenle tıkalı boru açma kimyasalından uzak durmanız daha uygudur.

Robotla Gider Açma Nasıl Yapılır?

Gider açma yöntemlerini yukarda belirttiğimizde, iki şartın bir arada olması gerektiğini söylemiştik. Bu iki şart bir arada olmazsa, tıkalı boruyu açmanız mümkün değildir. Bu durumda profesyonel bir firmadan yardım almanız gerekir.

Profesyonel firmalar, tesisat sisteminizdeki sorunun tamamını çözebilecek donanıma ve tecrübeye sahiptir. Protesisat 2003 yılından beri gider açma işlemini özel cihazlarla gerçekleştirmektedir.

Gider açma çalışmasına başlamadan önce kameralı görüntüleme cihazı kullanılır. Kameralı görüntüleme cihazı, gider açma çalışması yapan firmanın gözüdür diyebiliriz. Çünkü gider borusunun içinde olup bitenleri anlamanın tek yolu kameralı görüntüleme cihazı ile bakmaktır.

Günümüzde, gider açma firması olarak hizmet veren ancak kameralı görüntüleme cihazı olmayan çok sayıda firma bulunur. Kameralı görüntüleme cihazı pahalı bir cihaz olduğu için günümüzde sadece birkaç firmada bulunur. Kameralı görüntüleme cihazı olmayan firmalar, gider açma çalışmasında sadece robot cihaz kullanır ve tıkanıklığı açmaya çalışır. Tıkanıklık bazen açılır, bazen geçici olarak açılır bazen de açılmaz.

Çünkü tıkanmış boruya her zaman robot cihaz ile müdahale edilmez. Robot cihazla müdahale edilebilmesi için kameralı görüntüleme cihazı ile tıkanıklığın sebebi tespit edilmelidir. Tıkanıklık yabancı bir cisim tarafından meydana gelmişse, o cismi borudan çıkarmak için robot cihaz kullanılır.

Ancak birçok tıkanıklık olayı pimaş borusunun eğiminden kaynaklanır. Yani, pimaş borusunda yetersiz eğim bulunur ve bu eğim nedeniyle atıklar boru içinde birikir tıkanıklık meydana gelir.

Gider açma çalışmalarında, bu tür bir sorun varsa robot cihaz kullanmanın bir anlamı yoktur. Çünkü robot cihaz, eğimi yetersiz olan pimaş borusunun eğimine müdahale edemez. Tıkanıklığa sebep olan cisimleri çıkarır, ancak pimaş borusunun eğiminde sorun olduğu için kısa süre sonra tıkanıklık tekrar meydana gelir.

Protesisat, kameralı görüntüleme cihazı ve robot cihaz kullanarak gider açma çalışmalarında profesyonel çözümler üreten bir firmadır. Gider borusunun eğiminde sorun varsa, ev sahibi bu konu hakkında bilgilendirilir. Gider borusundaki eğim sorununun çözülmesi gerektiği söylenir. Ev sahibinin kabul etmesi durumunda, adrese onarım ekiplerimiz sevk edilir.

Onarım ekiplerimizin görevi sadece onarım yapmaktır. Tespit çalışmalarında veya gider açma çalışmalarında görev yapmazlar. İşlerinde uzman olan onarım ekiplerimiz, kısa sürede ve en uygun fiyatlarla onarımı gerçekleştirirler.

Ayrıca firmamızın yaptığı onarımlar bir yıl garanti altına alınarak müşteri memnuniyeti sağlanır.

 

Soru veya görüş bildirin E-posta adresiniz görünmeyecek